Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Chemische lucht verraadt drugslab in centrum Veghel

In een loods in Veghel is maandagavond een drugslab gevonden. Het gaat om een lab voor de productie van crystal meth. Toen de politie het lab ontdekte, sloegen meerdere mensen in een auto op de vlucht.

Er kwam bij de politie een melding binnen van iemand die een ‘chemische lucht’ had geroken, vertelde een politiewoordvoerder. Agenten gingen een kijkje nemen in de buurt en roken ook die chemische lucht.

Vluchtauto
Op het moment dat de agenten bij de loods in de buurt kwamen, reed er een auto weg uit de loods, meldde de politie. Er zaten meerdere mensen in, maar hoeveel precies is niet duidelijk. De wagen had zoveel haast om weg te komen, dat de half openstaande roldeur van het pand eruit gereden werd. Naar de auto en de inzittenden wordt nog gezocht.

In de loods werd intussen het drugslab gevonden. Het bleek te gaan om een laboratorium waar crystal meth wordt gemaakt. De omvang van het laboratorium was maandagavond nog onduidelijk. Specialisten van de LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) kwamen naar Veghel om de de loos op te ruimen.

Midden in een woonwijk
Het lab is gevonden midden in een woonwijk, in centrum van Veghel. Het zat in kleine loods op een binnenpleintje tussen de Peellandstraat en de Hoofdstraat.

Aanvankelijk stonden er veel buurtbewoners op straat. Na het ingaan van de avondklok werd het rustiger. Het onderzoek van de LFO gaat dinsdag verder. Maandagnacht werd het pand bewaakt.