Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Castricum – Hoogbejaard echtpaar opgelicht

De man op de foto neemt een groot geldbedrag op met de bankpas van hoogbejaard echtpaar uit Castricum. De bankpas werd door middel phishing en spoofing afhandig gemaakt. De pinner is vastgelegd op camerabeeld.

Op 7 mei 2022 werd het echtpaar gebeld door een persoon die zich voordeed als medewerker van de bank. Volgens de zogenaamde bankmedewerker had het echtpaar een phishing mail ontvangen en was de daar uit voortkomende betaling mislukt. Het echtpaar werd geadviseerd hun bankpassen door te knippen en in een envelop te overhandigen aan de collega die later voor de deur zou staan. Niet veel later stond er inderdaad een man voor de deur. Het echtpaar overhandigde de envelop en de man ging er weer vandoor.

Later die dag werd er meerdere keren geld opgenomen met de bankpassen van het echtpaar. De jongeman die bij een geldautomaat aan de Geesterduinweg in Castricum geld opnam met de bankpassen, is vastgelegd op camerabeeld. Er is voor duizenden euro’s buitgemaakt. Wie is hij? Wie herkent hem aan zijn The North Face-shirt?