Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Breda-Blondine en brunette doen lucratieve wisseltruc

Twee vrouwen zaaien verwarring bij het echtpaar dat in Breda een juwelierszaak runt. Ze gaan er vandoor met kostbare sieraden en laten de eigenaars achter met plastic kralenkettingen.

De twee jonge vrouwen komen binnen bij juwelier Shivani aan de Haagdijk in Breda. Een blondine en een brunette. Eén van hen gaat trouwen, zo is hun verhaal en daarom willen ze graag wat sieraden bekijken. Het klinkt plausibel.

Twintig minuten lang laten ze van alles aanrukken, het ene sieraad na het andere wordt bekeken en van commentaar voorzien. Het wordt voor de juweliers steeds lastiger om het overzicht te bewaren.

Terwijl haar vriendin de man van het echtpaar aan de praat houdt, weet de blonde vrouw misbruik te maken van de chaos. Zogenaamd behulpzaam begint ze zélf de sieraden van haar keuze in te pakken. In plaats daarvan, weet ze de koopwaar in haar handtas te laten verdwijnen.

Even pinnen
Wat de blondine daadwerkelijk inpakt, zijn de plastic kralenkettingen die ze zelf heeft meegebracht. Onder het mom dat ze even wat geld gaan pinnen, gaan de vrouwen samen naar buiten. Het pakketje zullen ze zo dadelijk komen ophalen en afrekenen.

Wanneer het duo wel erg lang wegblijft, komt het juweliersechtpaar tot de ontdekking dat ze opgelicht zijn. Hun sieraden zijn weg en ze hebben er plastic kettingen voor in de plaats gekregen. De schade bedraagt zo’n 5.500 euro. Lucratief dagje dus voor de twee dames.

De vrouwen spraken een mengeling van Frans, Engels en Duits en zagen er volgens de slachtoffers Oost-Europees uit. Ze zijn begin twintig en de blondine is redelijk goed te herkennen op de bewakingsbeelden. Haar donkerharige handlanger wordt omschreven als klein: zij is niet langer dan 1 meter 55. Wie zijn deze twee handige dames?

DrankDrank