Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Boxmeer-Man mishandelt agent

Wie helpt ons deze verdachte op te sporen? Op zaterdag 14 november 2020 mishandelde hij een politieagent op de Weijerstraat in Boxmeer

Twee politieagenten zagen op zaterdag 14 november 2020 rond 22:45 uur een groep jongeren bij elkaar staan in de omgeving van de Weijerstraat in Boxmeer. Omdat het groepje uit teveel personen bestond wilde de politie hen controleren én bekeuren voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

Mishandeling
De jongeren stoven echter uiteen en renden weg toen zij de politieagenten zagen. De verdachte maakte deel uit van het groepje en rende ook weg. Een van de agenten probeerde hem te beletten om weg te rennen. De verdachte schopte de agent tegen een van zijn benen en raakte hem net boven de knie. De verdachte trok de agent vervolgens naar de grond. Daardoor wist de verdachte te ontkomen. De politieman hield er een pijnlijk been aan over. Ook deed hij aangifte van de mishandeling.

Beelden
Wij hebben camerabeelden van de verdachte. Het is beeldmateriaal van de directe omgeving van de Weijerstraat. De verdachte heeft daar de gehele avond rondgehangen. De mishandeling zelf staat niet op beeld.

Geweld tegen politie onacceptabel
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.