Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Bleiswijk – Man dupeert basisschool voor 16 duizend euro

Tijdens de herfstvakantie van vorig jaar wordt er ingebroken in een basisschool in Bleiswijk. Omdat de school een week lang gesloten is, wordt de inbraak pas dagen later door medewerkers ontdekt. Hierdoor heeft de inbreker voldoende tijd om op verschillende locaties uiteindelijk voor een bedrag van 16 duizend euro te pinnen met de gestolen bankpassen. Hij is op diverse plekken gefilmd.


De inbraak wordt gepleegd tussen maandag 24 en zondag 30 oktober 2022 in basisschool De Oosthoek aan de IJsvogellaan. Medewerkers ontdekken de inbraak pas op maandag 31 oktober. Direct wordt duidelijk dat er een fors bedrag van de bankrekening van de school is verdwenen.
Dat geld pint steeds de dezelfde man bij diverse geldautomaten. Onder meer in Rotterdam-Crooswijk, in Rotterdam-Noord bij het Bergwegplantsoen en het Eudokiaplein en verder op de Goudsesingel en bij supermarkt Jumbo aan de Botersloot in Rotterdam-Centrum.

Bovendien betaalt de man artikelen met een betaalpas van de school bij Intertoys aan de Coolsingel en een juwelier in de Hoogstraat. Ook gebruikt hij de pas bij NS station Rotterdam-Noord. Ondanks dat hij verwoede pogingen doet om onherkenbaar te blijven is hij redelijk herkenbaar te zien. Ook de grote bontkraag van zijn glimmende jas is een opvallend detail. Wie weet hij is?