Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Bestelbus vol grondstoffen voor drugs crasht na achtervolging


De bestuurder van een bestelbus vol met grondstoffen voor drugs is zondagmiddag uit de bocht gevlogen tijdens een politieachtervolging. Dat gebeurde op de Rijssellaan in Eindhoven. De bestuurder raakte bekneld en werd uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder negeerde eerder een stopteken. De bus zat vol met dozen waar grondstoffen voor synthetische drugs inzaten. Het gaat om een zeer grote hoeveelheid. De politie, waaronder de Landelijke Eenheid, was met veel manschappen aanwezig. Ook landde er een politiehelikopter, iets dat zelden voorkomt bij een achtervolging. De 23-jarige bestuurder van het busje is aangehouden.

Nog twee invallen
Niet veel later deed de politie een inval bij opslagruimtes van Shurgard aan de Ambachtsweg in dezelfde stad. Mogelijk was het busje daar eerder gezien. De politie bevestigt dat ook daar een ‘grote hoeveelheid’ grondstoffen gevonden is. Hoeveel precies, wil de politie niet zeggen.

De politie onderzocht ook nog een manege in Mariahout, maar daar werden geen drugs gevonden. Wel werd er een auto in beslag genomen. De bewoners van de manege zeggen dat ze niets met de zaak te maken hebben.

vaderdag barrelq