Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Beschonken man rijdt in op agent

Een 36-jarige Alphenaar is aangehouden in zijn woning nadat hij bijna was ingereden op een agent op de N231. De agent kon nog net wegspringen en voorkomen dat hij werd geraakt.

Dinsdag even voor 05.00 uur reden twee surveillerende agenten over de N231 toen zij brokstukken van een auto en andere spullen op de weg zagen liggen. Voor ongeveer honderd meter lag de weg bezaaid met kapotte auto-onderdelen, levensmiddelen, tijdschriften en kranten. De agenten controleerden de omgeving voor slachtoffers, maar vonden die niet. Wel liep er een bandenspoor in het gras richting de vangrail, die schade bleek te hebben.

Kort daarop zagen de agenten een kapot busje rijden. Een van de agenten probeerde de bestuurder te waarschuwen voor de brokstukken op de weg en snelheid te laten minderen. De bestuurder reed echter met dezelfde snelheid recht op de agent af, die moest wegspringen om niet te worden aangereden.

Poging doodslag
Een van de agenten is de bus achterna gereden en gaf de informatie door aan de meldkamer. De achtervolging werd overgenomen door collega’s die de bestuurder uiteindelijk in zijn woning aanhielden op verdenking van poging doodslag, verlaten plaats ongeluk en rijden onder invloed.

De agent heeft inmiddels aangifte gedaan en het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. De politie doet verder onderzoek en maakt proces-verbaal op.

barbecuebarrel cool