Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Mijdrecht – ‘Beleefde’ overvallers stelen parfums ter waarde van 172.000 euro

MIJDRECHT – Vijf gewapende overvallers hebben in een distributiecentrum in Mijdrecht voor meer dan 172.000 euro aan parfumflesjes gestolen.

Het vijftal pleegde de overval in de nacht van zondag 16 op maandag 17 december, aan de Industrieweg in Mijdrecht. Ze gebruikten een witte Mercedes bus, waarvan de kentekenplaat was gestolen van een bus in Amsterdam, aan de Eduard Hellendoornstraat.

‘Beleefde’ overvallers
De gewapende overvallers wisten de twee beveiligers te overmeesteren en bonden hen vast zodat ze rustig hun gang konden gaan met het volladen van de bus met de dure parfums. Opvallend was dat de overvallers zich zowaar ‘beleefd’ gedroegen tegenover de bewakers. Ze lagen vastgebonden op de koude grond van het distributiecentrum, maar kregen een stuk karton onder zich geschoven van de overvallers, zodat ze er iets comfortabeler bij konden liggen.

Ook zei een van de overvallers tegen een bewaker dat hij zich geen zorgen hoefde te maken.

Na een uur gingen de overvallers ervandoor met een lading parfums ter waarde van 172.000 euro. Wie (een van) de daders herkent, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.

Bron: NHnieuws 13 maart 2019, 19.36 uur