Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Dordrecht – Bejaarde vrouw is 18 duizend euro kwijt na langdurige babbeltruc


Een landelijke campagne van de politie om iedereen attent te maken op babbeltrucs en internetfraude, is deze maand van start gegaan. Er kan niet genoeg voor worden gewaarschuwd. Want voor je het weet ben je één van de honderden slachtoffers. Wekelijks zijn er namelijk in Nederland gemiddeld 700 aangiften van dit soort fraudes.

Zo vertelt een 86-jarige vrouw uit Dordrecht dat er 18 duizend euro van haar bankrekening is geroofd, nadat ze in een babbeltruc trapte.

Ene Frits van ING belt haar op 11 september op en meldt dat er is geprobeerd om geld van haar rekening over te maken naar een andere rekening.

Hij wil haar helpen om de rekening te beveiligen. Er volgt een telefoongesprek van maar liefst tweeënhalf uur, en de oplichter slaagt er uiteindelijk in om haar pincode en bankpas te bemachtigen, waarna er fors wordt gepind. De truc duurt dus behoorlijk lang. Maar is uiteindelijk wel succesvol.

Er wordt gepind op 12 september op de Schiedamseweg in Rotterdam-Delfshaven. Herkent u de man op de beelden? We horen het graag.