Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Barneveld – Belastinginspecteur blijkt oplichter

Een inwoner van Barneveld (80) is het slachtoffer van een oplichter. Die doet zich voor als belastinginspecteur. Hij troggelt de Barnevelder heel veel geld af. Geld wordt gepind in Den Haag. Wie is deze oplichter?

De ‘belastinginspecteur’ heeft zijn slachtoffer aan de telefoon wijsgemaakt dat de bejaarde man een jaar lang geen BTW heeft betaald, en wel over 2020. Om een boete te voorkomen moeten tienduizenden euro’s worden overgemaakt.
Vrijwel direct na het gesprek pint deze man geld bij een pinautomaat in Den Haag.

“Vaak zijn kwetsbare ouderen slachtoffer van deze manier van oplichting en criminelen maken vaak duizenden euro’s buit”, zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie Oost-Nedeland tegen GLD. “Dit keer verzint de oplichter ook nog een smoes dat een deurwaarder langs zal komen om het slachtoffer onder druk te zetten.”
De inwoner van Barneveld vraagt zich namelijk aan de telefoon hardop af of hij niet met fraude te maken heeft. Schoorlemmer: “De oplichter aan de telefoon blies meteen hoog van de toren door te zeggen dat hij belastinginspecteur was en of het slachtoffer wel wist met wie hij te maken had. Dit alles heeft ontzettend veel indruk gemaakt op het slachtoffer.” Bij alle babbeltrucs wordt druk uitgeoefend. Wees dus op je hoede als zoiets je overkomt!


Weet je wie deze man is die geld pint in Den Haag? Zaaknummer: 2021167299. Bekijk ook de video.

pet flessen