Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Bajesklant viert vrijlating en rijdt stomdronken alcoholcontrole in

Wat doe je als je ‘s ochtends vrijgelaten bent uit de gevangenis? Dat vier je met anderhalve liter rum-cola en een fles wijn. Vervolgens stap je vrolijk de auto in. Tijdens een grote verkeerscontrole bij Delft heeft de politie donderdag later op de dag deze ex-gedetineerde aangehouden. Hij blies meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid.
Bij de verkeerscontrole langs de A13 zijn twee mannen onafhankelijk van elkaar aangehouden, schrijft de politie op Facebook. De ex-gedetineerde en een automobilist die onder invloed van cocaïne en wiet reed.

De laatste is bij de politie bekend als katvanger. Dat wil zeggen dat een ander strafbare feiten pleegt, terwijl de gegevens van deze automobilist tegen betaling worden gebruikt, zodat de echte crimineel buiten schot blijft.

Auto stond niet op zijn naam
De verdachte reed in een auto die niet op zijn naam stond. Hij wilde niet prijsgeven van wie de auto was. ‘Genoeg voor ons om te kijken of de eigenaar van de auto zijn auto wel aan deze knaap mee heeft willen geven, dus totdat wij dat hebben uitgezocht, is de auto in beslag genomen’, laat de politie weten.

Bij de verkeerscontrole zijn in totaal 45 bekeuringen uitgeschreven. De nadruk lag op gevaarlijk- en huftergedrag zoals overschrijden van de maximum snelheid, onnodig links rijden, door rood licht rijden, rijden onder invloed, mobiel bellen en rechts inhalen. Ook is er een bedrag van 401 euro aan openstaande boetes geïnd.

vaderdag barrelq