Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Arnhem-Zonnestudio in brand gestoken

Een brand bij een zonnestudio in winkelcentrum Rijkerswoerd had ernstige gevolgen kunnen hebben voor de bewoners van het naastgelegen appartementencomplex. Dankzij alerte getuigen kon de brandweer snel voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woningen.

In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 augustus 2019 kreeg de brandweer rond 04.15 uur verschillende meldingen van brand bij zonnestudio Sunique in Arnhem-Zuid. Al snel werd duidelijk dat het vuur was aangestoken.

Duo met scooter
Op camerabeelden van de zonnestudio zijn twee mannen op een scooter te zien bij de achteringang. De bijrijder stapt af en sprenkelt benzine bij de deur en over de stoep. Daarna steekt hij de vloeistof aan en ontstaat de brand, waarna de mannen er samen vandoor gaan.

Dader giet benzine uit jerrycan
De scooter die de daders gebruikten, is waarschijnlijk een ouder model Piaggio Zip uit een bouwjaar tussen 2000 en 2005. De voorkant van de scooter was vermoedelijk donkergroen.

De benzine waarmee de brand werd aangestoken, zat in een zwarte jerrycan met gele dop. Misschien is deze in de dagen voor 7 augustus verkocht en/of gevuld bij een tankstation en is dat iemand opgevallen – bijvoorbeeld medewerkers van een tankstation in of rondom Arnhem.

Brand bestelbussen
Een paar dagen voor de brand bij de zonnestudio, in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 augustus, brandden rond 02.00 uur twee bestelbussen uit op het Arnhemse industrieterrein De Overmaat.
Eén van die bussen heeft een link met de zonnestudio: er lagen spullen in van de overleden ex-partner van de eigenares van Sunique.

Witte Ford Focus
De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee brandstichtingen. Kort voor de brand op De Overmaat reed daar een witte Ford Focus over het industrieterrein. De politie wil weten wie er in die auto zat.