Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Arnhem-Zakkenrolsters hebben ouderen als doelwit

Drie vrouwen van 80, 83 en 90 jaar oud werden het slachtoffer van zakkenrolsters. In oktober, november en december 2019 werden de daders op verschillende plaatsen door camera’s vastgelegd.

Arnhem
Twee van de gezochte vrouwen werden op 12 oktober 2019 gefilmd in en rond een Jumbo-filiaal aan het Elderveldplein in Arnhem. Ze kijken daar bij de kassa de pincode van een 90-jarige dame af. Buiten achtervolgden ze het slachtoffer in de richting van haar woning.
Ergens onderweg moeten ze haar portemonnee hebben buitgemaakt, want zo’n 15 minuten later haalde het tweetal met de bankpas van het slachtoffer grote bedragen van haar rekening. Later die middag rekenden ze met de gestolen pas een flink bedrag af bij Game Mania in Nijmegen.

Deventer
Op 13 november verschenen twee vrouwlijke verdachten in beeld toen ze in Olst geld opnamen, met de bankpas van een 80-jarig slachtoffer uit Deventer.
Met die pas betaalden ze ook treinkaartjes naar Zwolle, waar ze bijna duizend euro uitgaven – van mevrouws rekening – bij een filiaal van Game Mania.

Arnhem
Opnieuw aan het Elderveldplein in Arnhem werkten op 12 december drie daders samen in een Zeeman-filiaal. Terwijl twee van hen het slachtoffer het zicht belemmerden, griste nummer 3 de portemonnee van een 83-jarige dame uit het mandje van haar rollator.
Even later werd met de bankpas van het slachtoffer een aanzienlijk bedrag gepind bij een geldautomaat aan de Kronenburgpromenade.

 Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844
Opsporingstiplijn 0800 - 6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 (gratis)
ComputerComputer