Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Arnhem-Vastgebonden vrouw wrikt zich los en verstoort overval

Juwelier en bruidsmodezaak ‘Istanbul Center’ in Arnhem wordt dinsdagmiddag 7 januari 2020 overvallen door een gewapende man. De 40-jarige eigenares werd door haar belager vastgebonden met tiewraps, maar kon zich gelukkig loswrikken. En zo de overval verstoren.

Dankzij bewakingsbeelden en oplettende getuigen, is er een duidelijk signalement van de dader en zijn vermoedelijke vluchtauto. Volgens het slachtoffer had de man een Aziatisch uiterlijk en sprak hij Engels, maar verstond hij wel Nederlands.

Steenstraat
De overvaller stapte rond 13.00 uur de winkel aan de Steenstraat binnen. Hij was zogenaamd op zoek naar een cadeau voor zijn aanstaande vrouw. Net buiten het zicht van de camera’s trok hij een wapen en bond hij de eigenares vast.

Demo-sieraden
Op de beelden is te zien hoe hij vervolgens een greep deed in de vitrines met sieraden. Het slachtoffer wist zich in de tussentijd los te wrikken en rende naar buiten voor hulp.
Ondanks dat getuigen nog probeerden de man binnen te houden, wist hij uiteindelijk te ontkomen. Zijn buit bestond met name uit demo-modellen.

Oplettende getuigen hebben de overvaller in een opvallende, oranje Volkswagen Polo zien stappen die werd bestuurd door een andere man. De auto is via de Spijkerstraat verdwenen.
Het ging om een sportmodel met verlaagde bumpers, geblindeerde ruiten en bijzondere velgen. De Polo had een Nederlands kenteken met drie letters in het midden.

Bekijk de video hieronder en zie hoe helfhaftig de eigenaresse en een getuige zijn: