Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Arnhem-Mannen stelen dure fiets-accessoires

Twee mannen bezochten op 2 mei twee Arnhemse fietsenwinkels. Ze keken er wat rond, maar kochten niets. Dat ze niettemin tóch het een en ander meenamen, is te zien op camerabeelden.

De mannen spraken Engels. Eén van hen had kort, zwart haar en een verzorgde baard. Hij droeg een zwarte broek, zwart met witte gympen en een lichtkleurig shirt onder een blauw jack.

De ander had bij één van de diefstallen een bril op. Verder had hij bruin haar en een baard van een aantal dagen. Hij droeg een spijkerbroek, een donkerkleurige jas en shirt en zwarte schoenen.

Het duo stapte die donderdag rond 16:15 uur een rijwielzaak binnen aan de Van Nispenstraat. Buiten het zicht van de eigenaar wisten ze vier zogeheten Intuvia’s buit te maken, een soort boordcomputertjes voor elektrische fietsen. Intuvia is een typenaam van het merk Bosch.
Bij het terugkijken van de bewakingsbeelden, ontdekte de winkelier dat de mannen ook nog twee dure zadels hadden gestolen: Toupe Pro’s van het merk Specialized.

Donderdag is koopavond in Arnhem, wat op die 2e mei slecht uitkwam voor de eigenaar van een fietsenwinkel aan het Koningsplein. Tegen 18:30 uur kwamen dezelfde twee mannen zijn zaak binnen die eerder bij zijn collega toesloegen.

De dief die ’s middags een bril droeg, deed dat ’s avonds niet. Maar het gaat overduidelijk om hetzelfde duo dat quasi-nonchalant wat rondkeek in de winkel. Ze gingen naar buiten, zo bleek, met nog eens drie Bosch-apparaatjes.