Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Apeldoorn-Inbrekers stelen 28 cv-ketels

Een bedrijf in Apeldoorn is na een inbraak bijna dertig cv-ketels kwijt. Die zijn gestolen in de nacht van 12 op 13 januari.
We laten beelden zien van een kleine, witte vrachtwagen die een personenauto volgt. Het is rond halfeen ’s nachts.

Na ongeveer tien minuten vertrekt de vrachtwagen weer. Op vrijwel hetzelfde moment komt de auto aanrijden en drie personen stappen in.
Uiteindelijk blijken 28 cv-ketels te zijn meegenomen door de dieven. Ze hebben twee verschillende typen ketels meegenomen van het merk Intergas.


De kans is heel aannemelijk dat die ketels ergens worden aangeboden, zegt de politie. Woordvoerster Jennifer Schoorlemmer van de politie Oost-Nederland: “Het is mogelijk niet bij iedereen bekend maar het kopen van gestolen goederen is strafbaar, mocht een product tegen een veel lager bedrag aangeboden worden dan het in de winkel kost, wees dan alert. Meer informatie hierover is te vinden op de website stopheling.nl.”

Gat in de muur
De inbrekers hebben een ravage achtergelaten, blijkt. Ze waren goed voorbereid. Ze hebben een gat in een muur gemaakt om bij de ketels te komen. De toegang krijgen ze overigens vanuit een naastgelegen bedrijf. Bovendien wisten de dieven waar ze moesten zijn en wat ze zochten: de gloednieuwe ketels zijn weg, gereviseerde cv-ketels zijn achtergebleven.

De politie wil graag meer weten over de kleine, witte vrachtwagen waarmee de ketels zijn vervoerd.

Wie heeft tips? Bekijk ook de video:

Boevenvangen_shop
binbin small