Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Geraffineerde winkeldief slaat tweemaal toe

Bij een sportwinkel in winkelcentrum Gelderlandplein slaat zondag 24 juni 2018 een geraffineerde winkeldief toe. Vermoedelijk met behulp van een geprepareerde tas weet hij een berg kleding ongezien naar buiten te smokkelen.

De winkeldief neemt er die zondag rustig de tijd voor. Terwijl hij rond 15.45 uur zogenaamd geïnteresseerd door de winkel sjokt, verzamelt hij wat artikelen bij elkaar. In een hoekje van de winkel verstopt hij deze vervolgens onder een winkelrek. Heel gehaaid; de hangertjes dumpt hij ergens anders.

Wanneer de kust veilig is, propt hij behendig de berg kleding in zijn vermoedelijk geprepareerde tas en sluipt er daarna stilletjes vandoor.


Kort na zijn eerste buit, komt hij terug voor een tweede ronde. Dit keer hanteert hij dezelfde aanpak. Behendig en onopvallend vult hij een tweede tas. Zijn totale buit: ruim 1500 euro aan kleding.


De man had zich goed voorbereid. Zijn buit stopte hij in een plastic tas van de gedupeerde winkel, waardoor het minder zou opvallen. Deze tas heeft hij vermoedelijk voor de diefstal geprepareerd.

De winkeldief is kaal, heeft een normaal postuur en een donkere huidskleur. Hij droeg tijdens de diefstal een gewatteerde bodywarmer van The North Face en had een bril op.