Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdammer (43) aangehouden als kopstuk in georganiseerde cocaïnehandel

De politie heeft een 43-jarige Amsterdammer aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde cocaïnehandel. De verdachte wordt gezien als het kopstuk van de organisatie. Hij werd al in april aangehouden op straat in Buitenveldert.

De verdachte wordt door de politie ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere grote transporten van cocaïne in 2020. Bij deze transporten zijn meerdere tonnen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland vervoerd. Vanwege het kraken van de versleutelde berichtendienst Sky ECC kwam de politie de man op het spoor.

Dodenlijst
Nadat de man in april werd aangehouden heeft de politie een woning in Amstelveen en een woning in Zuid doorzocht. Beide woningen waren te linken aan de verdachte. Bij de doorzoekingen vond de politie veel luxegoederen en sieraden, de waarde daarvan wordt geschat op meer dan een half miljoen euro.

Ook werd er beslag gelegd op twee gepantserde voertuigen die de verdachte gebruikte. De verdachte gebruikte naar eigen zeggen deze auto’s omdat hem door de politie was verteld dat hij op een dodenlijst zou staan.

plantenbak

barbecuebarrel cool