Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Zwartrijder bedreigt buschauffeur

Op vrijdag 26 februari 2021 om 14.21 uur, ongeveer ter hoogte van de Ruys de Beerenbrouckstraat in Amsterdam, rijdt een GVB-buschauffeur zijn route. Bij de bushalte Aalbersestraat stapt een nog onbekende jongeman in, die gratis mee wil rijden. De chauffeur geeft aan dat dat niet gaat. In korte tijd escaleert de situatie zodanig, dat de jongeman een forse bedreiging van extreem geweld uit in de richting van de buschauffeur, die op dat moment een publieke taak uitvoert. De politie heeft eerder de beelden van de verdachte onherkenbaar gepubliceerd.

Signalement
De verdachte is een jonge man. Het slachtoffer schat de leeftijd van de verdachte tussen de 17 tot 20 jaar oud en ongeveer 1.70 tot 1.80 meter lang. Verder had hij:

kort zwart krullend haar;
een donker getinte huidskleur;
een rode jas met capuchon met een witte boord, voorzien van witte koordjes, met aan de voorzijde witte (hoofd)letters;
een bruinkleurig hemd of T-shirt onder de jas;
een licht blauw mondkapje.
Publieke taak
Het slachtoffer was op het moment dat de vermeende bedreiging plaatsvond in dienst van het vervoersbedrijf GVB. Het slachtoffer voert daarmee (in uniform) een publieke taak uit als buschauffeur. Het moge duidelijk zijn dat dit gedrag onacceptabel is en dat het van belang is om de identiteit van de verdachte te achterhalen. De bedreiging heeft daarnaast veel impact gehad op het slachtoffer en hij heeft er mentaal nog altijd veel last van. Wie is de man op de foto?

kado barrelkings