Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Zeeuws echtpaar is 19 duizend euro kwijt na Tikkiefraude

Een echtpaar uit Vlissingen werd is voor zo’n 19.000 euro gedupeerd. Ze waren slachtoffer geworden van de ‘1 cent truc’ die helaas nog veel wordt gebruikt. Van een man die op hun kosten ging shoppen bij Coolblue zijn camerabeelden.

Verdachte Tikkiefraude

De daders achter de truc plaatsen een advertentie op Marktplaats. Wie het aangeboden goed wil kopen, krijgt ‘ter controle’ een betaalverzoek voor 1 cent toegestuurd. Dit is een bekende Tikkiefraude-truc.
De bijgevoegde link leidt naar een vervalste website die sprekend lijkt op de officiële site van een bank of creditcardbedrijf. Na het invullen van hun gegevens zetten slachtoffers hun rekening open voor misbruik.

Bankrekening gekoppeld
De verdachte op de beelden rekent een flink bedrag af bij Cool Blue aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Hij deed dat met een ‘smart watch’ waaraan de bankrekening van het Zeeuwse echtpaar was gekoppeld.

Hij verliet de winkel met twee iPhones X, een Galaxy J3 van Samsung en een horloge van het merk Garmin. Mogelijk zijn die ergens te koop aangeboden of is het opgevallen dat iemand er ineens over beschikte.

Wie is de man op de beelden?
Hij is getint, lijkt vrij jong en heeft of had mogelijk een link met Amsterdam. Zijn kenmerken als haardracht en baardgroei zouden sinds vorig jaar veranderd kunnen zijn.