Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Woningovervallers binden 17-jarige jongen vast

Twee mannen dringen op zaterdag 3 maart een woning binnen aan de Titus van Rijnstraat. Ze bedreigden de tiener die alleen thuis was en bonden hem vast met tie-wraps.

De buit bestaat uit onder meer een aantal horloges en sieraden en heeft een totale waarde van circa 200.000 euro. Van de vermoedelijke daders zijn er bewakingsbeelden.

PostNL-jas
Rond 14.45 uur die middag doet het 17-jarige slachtoffer de deur open voor een man die een PostNL-jas draagt. Die grijpt de jongen direct bij de keel en duwt hem hardhandig naar binnen. Achter hen aan komt een tweede dader het appartement in. Deze man bedreigt de tiener met een vuurwapen.

De man met het PostNL-jack is naar schatting begin 20. Hij droeg een blauwe Adidas-trainingsbroek, zwarte handschoenen en donkergrijze of zwarte schoenen. Tijdens de overval had hij een bril op met zwart montuur.

De man met het vuurwapen is net als zijn handlanger licht getint en leek iets jonger en kleiner dan de andere dader. Hij droeg een donkerkleurige jas en had een zwarte pet op.

Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Waardevolle buit
Het duo laat de jongen uiteindelijk vastgebonden achter en verdwijnt met een flink aantal waardevolle spullen, zoals horloges van het merk Audemars Piguet, Rolex. Collier. Cartier en Omega.

De daders rijden die dag hoogstwaarschijnlijk in een witte bestelbus, een Mercedes Vito met kenteken V-222-HK. Die wagen is op donderdag 29 maart 2018 ook gebruikt bij een woningoverval in Pijnacker, waarna de politie de twee inzittenden wist te arresteren.

ComputerComputer