Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Waar is Ernexio L.?

De politiie is hard op zoek naar de 20-jarige Amsterdamse Ernexio L. Een opvallende naam. Hij wordt verdacht van moord, afgelopen weekend in Amsterdam.

UPDATE 29 februari 2021: In Spanje is de voortvluchtige Amsterdammer Erxinio L. (21) opgepakt. L. stond internationaal gesignaleerd als verdachte van een dodelijke schietpartij in parkeergarage The Bank aan de Amstelstraat in Amsterdam. Daarbij kwam in de nacht van 18 mei 2019 de 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere om het leven. Justitie verdenkt L. ervan de schutter te zijn en eiste eind januari bij verstek een celstraf van vijftien jaar tegen L.

De politie weet wie de vermoedelijke schutter in het onderzoek naar het dodelijke schietincident op 18 mei in een parkeergarage aan de Amstelstraat is. De recherche deed dinsdagmiddag 21 mei een dringende oproep aan deze verdachte om zich binnen een dag bij de politie te melden. Hij meldde zich niet en daarom wordt zijn identiteit bekendgemaakt.

Hij wordt ervan verdacht in de parkeergarage de 25-jarige Orpheo Gefferie uit Almere te hebben neergeschoten. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis. Kort na het incident hield de politie op aanwijzingen van getuigen vier andere personen aan. Een 21-jarige man uit Amsterdam zit nog vast, de drie andere verdachten – mannen van 24 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22 – zijn heengezonden. Zij blijven echter allen verdachten in het onderzoek. De rol van deze vier verdachten bij het schietincident wordt verder onderzocht.

Kleding verbrand
Bij de recherche is informatie binnen gekomen dat de verdachte Erxinio L na het schietincident zijn kleding zou hebben verbrand. Het is niet bekend welke kleding hij op dit moment draagt. Het onderzoeksteam ontvangt graag meer tips over de mogelijke verbrande kleding. Wel is bekend dat hij onderstaande opvallende schoenen droeg. Erxinio is 1.85 meter lang en heeft schoenmaat 43/43,5.