Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam- Vrouw(94) bestolen na babbeltruc

Bij een 94-jarige vrouw in de Slaakstraat in Amsterdam komt een man aan de deur die haar woning komt controleren op lekkage. Althans, dat zegt hij. De hoogbejaarde vrouw laat hem binnen, maar als hij eenmaal weg is, zijn haar bankpassen ook verdwenen.

Op vrijdagochtend 21 september laat het slachtoffer, met tegenzin, de onbekende man binnen. Ze helpt hem zelfs bij zijn ‘inspectie’ door op zijn aanwijzigingen verschillende kranen te openen en te sluiten.

Als de man op een bepaald moment zegt dat hij even iets uit zijn auto moet pakken, vertrekt hij om niet meer terug te komen. Later blijkt dat de bewoonster onder meer vijf horloges, een bedrag aan contant geld en twee van haar bankpassen mist. Ze is op schandalige wijze bestolen.

Met die passen zijn later die dag bedragen opgenomen bij verschillende geldautomaten. De politie vraagt om herkenning van de man die daarbij tot twee keer toe is gefilmd.

Rond 13.10 die vrijdag 21 september pinde hij bij een bankfiliaal aan het Surinameplein in amsterdam. En rond middernacht verschijnt dezelfde man op beeld bij een geldautomaat aan de Middenweg in Amsterdam Oost.

Wie (her)kent de pinnende man op de beelden?

Tweede verdachte
De pinnende man is vermoedelijk niet dezelfde man die zich de woning van het slachtoffer binnen kletste. Die wordt tussen 30 en 40 jaar oud geschat, heeft donker haar en is circa 1.70 meter lang.

Hij droeg een stoffen tas bij zich, had donkerkleurige kleding aan en had in elk geval die bewuste ochtend gezichtsbeharing.

Wie weet wie man is die met een smoes de woning van het slachtoffer binnenging?