Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Vrouw ript postpakket met daarin dure telefoon

Een vrouw steelt op woensdagochtend 5 januari 2022 een dure telefoon uit de hal van een appartementencomplex aan het Confuciusplein. De telefoon zit in een postpakket en de brutale dief scheurt het pakket open om er vervolgens de inhoud vandoor te gaan.

De bewoner van een appartement aan het Confuciusplein in Amsterdam krijgt op die woensdagochtend rond 11.10 uur een berichtje van een bezorgservice dat zijn pakket met daarin een nieuwe, dure mobiele telefoon is afgeleverd. Hij ziet dit berichtje rond 11.45 uur en gaat direct in de centrale hal van zijn appartementencomplex kijken. Daar ziet hij het pakketje liggen en realiseert dan direct dat er iets niet klopt. Het pakketje is opengescheurd en de inhoud weg. Wat er met het pakketje gebeurd is, brengen camerabeelden aan het licht.

Op die beelden is te zien dat rond 10.50 uur een pakketbezorger met meerdere pakketjes bij het appartementencomplex aankomt. Om zijn werk te vergemakkelijken, houdt hij de deur voor zichzelf open. Terwijl de bezorger de pakketjes in de centrale hal stapelt, komt een onbekende vrouw het gebouw binnen en loopt verder. Enkele minuten later als de pakketbezorger weg is, verschijnt ze weer in de centrale hal. De vrouw ziet een pakketje liggen en begint brutaal aan het pakketje te schudden. Op een gegeven moment probeert ze er zelfs in te kijken. Een toevallige voorbijganger loopt buiten het gebouw, vermoedelijk schrikt de vrouw hiervan. Ze verlaat het gebouw, maar komt dan ongeveer twintig minuten later terug. Deze keer loopt ze direct op haar doel af: het pakketje van het slachtoffer. Ze scheurt het postpakket open en haalt de dure mobiele telefoon eruit. Met de mobiele telefoon loopt ze het gebouw uit. Het lege pakketje blijft achter.

Signalement verdachte
De identiteit van de vrouw op de beelden is tot op heden onbekend gebleven. Uiteraard heeft de recherche onderzocht of ze mogelijk zelf in het appartementencomplex woont of dat iemand haar daar kent, maar dat is niet het geval. Het is dan ook niet duidelijk wat ze daar in eerste instantie kwam doen. De centrale toegangsdeur van het complex was op dat moment defect, dus iedereen kon zo naar binnen lopen.

Het signalement van de verdachte:

  • Vrouw;
  • Licht getinte huidskleur;
  • Wordt rond de 35 jaar oud geschat;
  • Donker haar in een knot;
  • Zwarte jas;
  • Zwarte legging;
  • Zwarte (schouder)tas;
  • Witte sneakers.
barbecuebarrel cool