Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Vrouw koopt voor 14 duizend euro aan kleding met gestolen pas


Op 7 april 2021 weet een jonge vrouw de bankpas met pincode van een in Bennebroek woonachtig slachtoffer op leeftijd te ontfutselen. De vrouw pinde vervolgens met de gestolen pinpas bij twee bankautomaten in Hoofddorp vele duizenden euro’s, om daarna op dezelfde dag in een winkel in Amsterdam voor bijna € 14.000 aan kleding te kopen.

Het slachtoffer werd die dag telefonisch benaderd door een man die verklaarde medewerker van de bank te zijn. Ook werd op haar telefoon het nummer en het logo van haar bank zichtbaar. De man verklaarde dat fraudeurs getracht hadden geld van de rekening van het slachtoffer te sluizen en dat dat door de bank was tegengehouden. Omdat de man heel stellig en overtuigend overkwam werkte het slachtoffer mee: Na het inspreken van de pincode zou een nieuwe pincode ingesproken kunnen worden. Ook zou de oude bankpas daarna worden opgehaald door een jonge vrouw, die even later aan het huisadres kwam van het slachtoffer. Zij heeft de doorgeknipte bankpas ontvangen.

Vermoedelijk heeft deze vrouw direct daarna voor 5000 euro gepind bij twee geldautomaten aan het Muiderbos in Hoofddorp, en voor bijna 14.000 euro aan kleding gekocht in een kledingwinkel aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. In de tussentijd was ook de daglimiet verhoogd.

Vragen
Herkent u de vrouw op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Gegevens

Volgens het slachtoffer voldeed de pas ophalende verdachte aan het volgende signalement: Vrouw 26 a 28 jaar oud 1.65 meter Slank postuur, fijn gezicht Licht getinte huid Zwart haar. Degene die heeft gepind op de genoemde locatie’s is telkens dezelfde vrouw. Zij voldoet aan het volgende signalement: vrouw Normaal postuur licht getint uiterlijk zwart krullend haar in een knot; lange kunstnagels gekleed in een creme/grijskleurige trui, zwarte lange broek, zwarte jas en wit/zwarte sportschoenen ze droeg een niet-medisch mondkapje, een zonnebril en witte oordopjes