Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Vrouw drogeert en berooft 94-jarige man

In april 2019 is een 94-jarige Amsterdammer het slachtoffer van een gehaaide babbeltruc. Een vrouw steelt zijn geld en ontneemt hem bijna ook zijn leven. De vrouw staat op beeld.

UPDATE: een 61-jarige vrouw uit Zaandam heeft zich op politiebureau gemeld. Zij wordt verdacht van het drogeren en beroven van de 94-jarige man.

De vrouw heeft de hoogbejaarde man uitgeschakeld om met diens bankpas zijn rekening te plunderen. Ze is daarbij uitermate berekenend te werk gegaan.

Goede klik
De bejaarde man heeft een zelfstandige woning in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Daar ontmoet hij op woensdag 24 april 2019 de betreffende vrouw. Ze maken zo’n gezellig praatje dat meneer haar uitnodigt voor een kopje thee.

Het lijkt zo goed te klikken tussen de twee dat ze besluiten om samen een hapje te gaan eten bij een brasserie op het Buikslotermeerplein. Hij gaat op de scootmobiel en zij neemt zijn rollator mee, zodat hij ook in het restaurant uit de voeten kan. Het valt meneer op dat de vrouw goed de weg lijkt te weten in de omgeving. Terug in de woning van de man volgt er nog een afzakkertje, waarna de vrouw zegt dat ze niet meer naar huis kan rijden. Ze maakt gebruik van het aanbod om bij meneer op de bank te overnachten.

Vreemde koffie
Een vriendschap lijkt geboren. Ze spreken af om elkaar op zaterdagmiddag 27 april, Koningsdag, opnieuw te treffen. Maar de vrouw staat ’s ochtends al op de stoep. Ze was toch in de buurt, zegt ze.
Ze heeft cakejes meegenomen en staat erop om voor haar gastheer een kopje koffie te zetten. En vanaf dat moment gaat het voor het slachtoffer allemaal mis.

De 94-jarige man vindt de koffie vreemd smaken, maar drinkt die uit beleefdheid toch op. Dan voelt hij zich ineens beroerd. Hij besluit even op bed te gaan liggen, waar hij al snel het bewustzijn verliest.

Ernstig onderkoeld
Veel later wordt het toch al fragiele slachtoffer gevonden. Hij ligt op de grond naast het bed en is ernstig onderkoeld. Uit onderzoek zou blijken dat hij gedrogeerd is. De man moest een aantal dagen in het ziekenhuis blijven en heeft moeten revalideren. Het gaat nog altijd niet goed met hem.

Bankpas gebruikt
De oplichtster is met de bankpas van meneer aan de haal gegaan. Nog dezelfde ochtend is met die pas een aanzienlijk bedrag opgenomen bij een geldautomaat.

Wie is de vrouw?