Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Vriendelijke man blijkt overvaller

Aan het begin van de middag op donderdag 29 november komt een man de winkel binnen van een diamantair aan de Kalverstraat in Amsterdam. Hij lijkt in eerste instantie een gewone en vriendelijke klant, maar zijn bezoek neemt een grimmige wending.

Hij wijst twee ringen aan, van rond 2.500 euro elk, die hij nader wil bekijken en passen. De Engelssprekende man laat daarna vriendelijk weten dat hij er nog even over wil nadenken.

Minuten later is hij terug om nogmaals te kijken en te passen. Maar dan, aan een tafel bij een verkoopster, slaat de sfeer om. Hij vertelt haar dat hij een pistool op zak heeft – en dat als hij wordt tegengewerkt, hij zal schieten. De vrouw heeft geen keus en geeft hem de twee peperdure ringen mee.

Daarop rent de man de juwelierszaak uit, met de twee dure ringen. Het slachtoffer gaat nog even achter hem aan, maar de dader verdwijnt in de mensenmassa op de Kalverstraat. Dat is niet heel ingewikkeld want dat is ongeveer de drukste straat van Amsterdam. Hij heeft twee ringen nodig. Wellicht wilde hij een vrouw verrassen of zelfs een aanzoek doen. Dat is mogelijk een aanknopingspunt in deze zaak.

De dader heeft een lichte huidskleur, is vermoedelijk tussen 30 en 40 jaar oud en tussen 1.60 en 1.70 meter lang. Herkent u hem op de bewakingsbeelden, geef het door aan de politie.

Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?