Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Taxichauffeur beroofd na rit van 300 KM

Een man die een taxi niet (helemaal) kon betalen heeft de chauffeur zwaar mishandeld en beroofd. Dit gebeurde afgelopen zomer, op donderdag 4 juli. De klant liet zich van Amsterdam naar Brabant rijden en wilde daarna weer terug. De kosten voor de taxirit liepen op tot in de honderden euro’s.

De chauffeur pikt de klant op bij een hotel aan de Panamalaan in Amsterdam Oost. Hij wil naar het Brabantse Overloon om daar iets af te geven aan een vriend.

Argwaan
Als de chauffeur en de verdachte zijn aangekomen in het plaatsje rijden ze langs meerdere adressen, maar de genoemde vriend is nergens te bekennen. Op dat moment krijgt de chauffeur argwaan en wil hij dat de man de rit gaat betalen.

De klant pakt zijn pinpas en probeert in de auto een paar keer te pinnen, dit lukt niet. Dan haalt hij 125 euro uit zijn heuptas en wil met dit geld de rit betalen. Dat kan, maar het is niet genoeg want de kosten zijn opgelopen tot 230 euro. Meer geld heeft hij niet, dus besluiten ze naar een pinautomaat te rijden.

Bij de supermarkt lukt het de verdachte om 100 euro te pinnen, nog steeds niet genoeg dus. Hij zegt dat hij in Amsterdam de rest bedrag kan betalen en vraagt de chauffeur terug te rijden.

Wurgen
Terug in Amsterdam vraagt de klant de chauffeur te stoppen ter hoogte van het Entropothof in Amsterdam Oost, niet ver van het hotel waar hij eerder die dag is opgehaald. De man stapt uit en trekt de chauffeurspas uit de houder. Daarna komt hij terug de auto in en valt de chauffeur aan. Met veel kracht knijpt hij zijn keel dicht en daarna krijgt de chauffeur nog een paar harde klappen in zijn gezicht. Vervolgens pakt de klant het al betaalde geld uit de broekzak van de chauffeur en gaat er vandoor. De chauffeur moet vechten voor zijn leven tijdens het gevecht.

Signalement
Dankzij de bewakingsbeelden heeft de politie een signalement van de dader. Het gaat om een Engelssprekende man van ongeveer 19 tot 21 jaar. De slanke man is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een getinte tot donkergetinte huidskleur en kort donker haar.

Hij had een zwarte hoodie aan met witte opdruk op de achterkant, een blauwe spijkerbroek met gaten en donkere sportschoenen met witte zolen. Daarnaast had hij een opvallende zwarte rugtas met daarop de grote witte letters van het merk BALR. Wie is de berover en mishandelaar? Tips welkom.