Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Straatrovers hebben het gemunt op dure horloges

Twee straatroven in Amsterdam. En mogelijk hebbem ze met elkaar te maken. Bij de eerste straatroof draagt het slachtoffer een Rolex. Bij de tweede een Patek Philippe. Beide berovingen zijn in Amsterdam Zuid.

De eerste straatroof vindt plaats in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 februari 2019, rond 00.45 uur. Het 32-jarige slachtoffer heeft samen met zijn vriendin een gezellige avond achter de rug bij vrienden thuis. Wanneer de twee bij hun woning aan de Bronckhorststraat aankomen, wordt de man belaagd door twee andere mannen. Ze hebben het op zijn Rolex-horloge voorzien en gaan daarbij zeer gewelddadig te werk. De vriendin van het slachtoffer geeft één van de daders nog een klap op het hoofd met haar telefoon, in de hoop dat ze haar vriend met rust laten. Er ontstaat zoveel tumult dat ook andere mensen komen kijken wat er aan de hand is. Het wordt de daders kennelijk te heet onder de voeten, waarna ze uiteindelijk op de vlucht slaan.

Vriendin gewond

Bij de straatroof is de vriendin van het slachtoffer omver geduwd door de daders. Ze is hierbij dusdanig lelijk ten val gekomen dat zij haar schouder heeft gebroken. Ze is hier later ook aan geopereerd en is nog altijd aan het herstellen. Ook haar vriend hield meerdere verwondingen over aan deze heftige straatroof waaronder kneuzingen en een lichte hersenschudding.

Nogmaals raak
Een paar dagen later, op woensdag 6 februari, is het opnieuw raak. Dit keer voor een hotel aan de Apollolaan. Dit is vlakbij de plek waar de straatroof aan de Bronckhorststraat plaatsvond. Rond 17.30 uur komt het 72-jarige slachtoffer met zijn auto voorrijden bij het hotel. Er blijkt een Renault achter hem aan te rijden en zodra het slachtoffer uitstapt rennen er twee mannen vanuit de Renault naar hem toe. Ze belagen hem, mishandelen hem en gaan er vandoor met zijn horloge van het merk Patek Philippe. Het slachtoffer blijft erg geschrokken maar fysiek ongedeerd achter. De daders gaan er vandoor in een zwart Renault Clio. De auto heeft een zilverkleurige dakrails en zilverkleurige handgrepen. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het kenteken van de auto mogelijk voorzien is van de lettercombinatie ‘HFS’.

Tips welkom!