Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Schietpartij in woning

Zaterdagmiddag 29 januari 2022 vindt er vermoedelijk een schietincident plaats in een woning aan de Albert Camuslaan, Amsterdam-Zuidoost, waarbij één man gewond raakte. Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld, staat nog niet vast. Wel zijn er beelden van twee verdachten van de beschieting en de recherche wil dringend weten wie zij zijn.


Er bevond zich die middag rond 15.35 uur een ambulance inclusief personeel bij een tankstation aan de Muntbergweg, ook in Amsterdam-Zuidoost. Het personeel van de ambulance werd aangesproken door een gewonde man. Deze man was net met zijn vriendin door een auto bij het tankstation afgezet en zocht in verband met zijn verwonding hulp bij het ambulancepersoneel. Vervolgens vervoerden zij de man naar het ziekenhuis en schakelden ook direct de politie in: het vermoeden bestond namelijk dat de man was neergeschoten.

Later bleek het inderdaad om een schotverwonding te gaan en startte de recherche daarom een onderzoek naar wat er met het slachtoffer gebeurd was. Zowel het slachtoffer als zijn vriendin konden hier tot nu toe weinig duidelijkheid over verschaffen, maar op basis van aanvullend onderzoek denkt de recherche nu een aardig beeld te hebben van de gebeurtenissen de 29ste.

Slachtoffer beschoten in woning
Het rechercheteam gaat er op dit moment vanuit dat het slachtoffer rond 15.25 uur in een woning aan de Albert Camuslaan is beschoten. Hij was daar samen met zijn vriendin, een familielid en twee voor de recherche nog onbekende mannen: verdachte 1 en verdachte 2. Waarschijnlijk hebben al deze personen die ochtend en middag samen lachgasballonnen en andere verdovende/geestverruimende middelen gebruikt. Wat er zich later op de dag exact in de woning heeft afgespeeld, is nog onduidelijk, maar de recherche denkt dat verdachte 1 en/of verdachte 2 het slachtoffer op een gegeven moment heeft/hebben beschoten. Daarna verliet iedereen de woning en spraken het gewonde slachtoffer en zijn vriendin op straat een snorder aan. Op weg naar het ziekenhuis zagen zij vermoedelijk de ambulance bij het tankstation staan en zijn daar uitgestapt op hulp te vragen.

Camerabeelden verdachten
In het onderzoek naar het schietincident zijn beelden naar voren gekomen van diverse personen die op zaterdagochtend 29 januari rond 09.15 uur het wooncomplex aan de Albert Camuslaan betreden. De recherche vermoedt dat dit het slachtoffer, zijn vriendin, het familielid en verdachte 1 zijn. Rond 15.25 uur verlaten al deze personen en verdachte 2 het complex weer. Het slachtoffer loopt op dat moment slecht en hij meldt zich zo’n tien minuten later bij de ambulance met een schotverwonding.

Identiteit verdachten gezocht
Het is vooralsnog onduidelijk wie verdachte 1 en verdachte 2 zijn, het slachtoffer en zijn vriendin verklaren niets over hun identiteiten. Het signalement van de verdachten:

Verdachte 1

 • Man;
 • Tenger tot normaal postuur;
 • Licht getinte huidskleur;
 • Kort zwart haar aan de bovenkant, zijkanten strak opgeschoren;
 • Zwarte jas met er boven uitstekend grijze/zwarte capuchon;
 • Donkerkleurige (spijker-)broek;
 • Zwarte schoenen met zwarte zolen;
 • Zwarte ballon in zijn hand/mond.

Verdachte 2

 • Man;
 • Normaal postuur;
 • Kort zwart haar en zijkanten geleidelijk opgeschoren;
 • Jas met grijze body, zwarte mouwen en grijze/zwarte capuchon;
 • Licht grijskleurige broek;
 • Lichtkleurige schoenen met een donkere achterkant, ter hoogte van de hiel en donkere zool.
barbecuebarrel cool