Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Plofkraak sloopt metrostation Ganzehoef

Een geldautomaat bij de ingang van het metrostation Ganzenhoef aan de Elsrijkdreef in Amsterdam Zuidoost, in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 maart 2019 om 3.20 uur. De knal blaast alle ramen uit het station.

Knal op metrostation Ganzenhoef

Twee mannen plegen die nacht rond 03.20 uur een plofkraak op een geldautomaat bij de ingang van het metrostation Ganzenhoef. Dit zorgt voor een enorme knal, waarbij er veel schade ontstaat aan onder andere de gevel van het metrostation. De mannen vluchten met een scooter in de richting van Diemen. De scooter maakte daarbij opvallend veel lawaai.

De schade is groot en het station is meerdere dagen gesloten voor herstelwerkzaamheden. De schade voor het GVB bedraagt 300.000 euro. De enige buit bestaat uit een klein geldbedrag. De mannen komen niet bij de cassettes.

Van de plofkraak zijn camerabeelden en de recherche wil graag weten of er mensen zijn die informatie hebben over de daders. Mogelijk is één van de daders gewond geraakt aan zijn arm tijdens de explosie. Op de beelden is namelijk te zien dat hij zijn arm niet goed kan gebruiken. Mogelijk is het in de omgeving van de dader opgevallen dat hij plotseling een verwonding had aan zijn arm.