Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Nieuwe beelden gewelddadige overval op waardetransport in Noord

Na een gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam op 19 mei 2021 ontstond een achtervolging waarbij vijf verdachten in Broek in Waterland zijn aangehouden en een verdachte is overleden. Later is nog een zevende verdachte aangehouden op de A16. Eind 2021 hield de politie voor deze overval nog eens twee Belgen en een Fransman aan. De politie is nog op zoek naar vier verdachten.

Deze gewapende overval vond plaats op 19 mei 2021 omstreeks 14.15 uur. Er waren meerdere verdachten bij betrokken en het doel van de overval was een waardetransport in Amsterdam. De verdachten schoten met automatische vuurwapens en vluchtten met de buit in drie voertuigen. De politie was snel ter plaatse en zette de achtervolging in. De vluchtende voertuigen splitsten zich op de A10, twee reden richting de A10 Noord/Zaandam en het derde voertuig ging richting Zeeburgertunnel. De achtervolging eindigde in Broek in Waterland. Hier trof de politie twee uitgebrande voertuigen aan. De verdachten probeerden van deze locatie in twee reeds aanwezige vluchtvoertuigen te ontkomen. Een aantal verdachten renden een weiland in. In totaal werden er in Broek in Waterland, vijf verdachten aangehouden. Twee van hen raakten daarbij gewond. Een zesde verdachte werd gereanimeerd maar overleed ter plekke. De andere vluchtauto is naar Diemen gereden, waar de verdachten zijn overgestapt in een BMW met valse Belgische kentekenplaten. Deze BMW is tot op heden niet teruggevonden.

Rechercheurs van de politie Eenheid Amsterdam hoorden al vele getuigen. Omdat het sterke vermoeden bestond dat de andere verdachten uit het buitenland kwamen, ging het vervolgonderzoek over van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid naar een speciaal opgericht Joint Investigation Team (JIT) tussen Nederland, België en Frankrijk. Bij dit onderzoek wordt uitvoerig samengewerkt met de Franse en Belgische politie en door het internationale politieonderzoek komt er steeds meer zicht op de nog op de vlucht zijnde verdachten.

Getuigenoproep
Uit onderzoek blijkt dat de gevluchte verdachten na de overval verbleven in een safehouse in Rotterdam. Er zijn camerabeelden van de omgeving van dit safehouse, ook van de BMW (nu met Nederlandse kentekenplaten) waar ze in zijn gevlucht. Met behulp van deze beelden hoopt de politie nieuwe bruikbare tips te krijgen. Vermoedelijk komen deze drie mannen uit België of Frankrijk. Van een vierde verdachte is naar voren gekomen dat dit een 26-jarige man is met de naam Ibrahim Akhlal. Deze man is geboren in België en heeft zowel de Belgische als Marokkaanse nationaliteit. Waar hij op dit moment is, is onbekend.

Het grootste deel van de buit is teruggevonden, maar er ontbreken nog flink wat edelmetalen (waaronder platinum en goudkorrels) met een waarde van ruim vier miljoen.

Waar is Ibrahim Akhlal?
Wie herkent een of meer van de verdachten en/of weet waar zij kunnen zijn?


Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459800


barbecuebarrel cool