Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Mannen aan de champagne na bankfraude met buit van 74 duizend euro

Een man van 60 raakt veel geld kwijt door drie mannen die de bankmedewerkers-truc met hem uithalen.
Op vrijdag 3 juni 2022 vertelt een vrouw hem telefonisch dat z’n bankrekening is gehackt. Hij moet zijn bankpassen en codes meegeven zodat de rekeningen geblokkeerd kunnen worden. Hij moet na een piepje zijn pincode inspreken. De vrouw zegt dat de pinpassen worden opgehaald door een koerier. Even later staat er inderdaad iemand voor de deur, verkleed als medewerker van PostNL die de passen meeneemt.


De man vertelt alles aan z’n schoondochter en dan wordt hem duidelijk dat het niet klopt. Helaas is het dan al te laat en is er voor een bedrag van meer dan 36.000 euro aan goederen gekocht bij de Bijenkorf en is er meer dan 38.000 euro overgeboekt naar diverse rekeningen. Gelukkig is er bewakingsbeeld van de zogenaamde koerier en de twee mannen die in de Bijenkorf sieraden kopen.


Koerier
De koerier komt in beeld op de Mijndensedijk in Nieuwersluis, even voor 20:00 uur. Hij stapt uit een zwarte VW Golf. Als hij de passen in z’n zak heeft stapt hij weer in en de auto rijdt weg in de richting van Loenen aan de Vecht.


Sieraden kopen
Twee uur later zien we op bewakingsbeeld twee mannen in de winkel van Cartier in de Bijenkorf in Amsterdam. Ze passen meerdere sieraden en rekenen af met de pas van de man uit Nieuwersluis. De koop wordt beklonken met een glas champagne.