Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man zwaar mishandeld na Ajax-PSV


In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 augustus 2021 ontstaat er op de taxistandplaats bij de Johan Cruijff ArenA ruzie tussen twee groepen, voor de leesbaarheid hier groep A en groep B genoemd. Dit loopt uit op vechtpartijen en hierbij wordt een 19-jarige jongen zwaar mishandeld. Er zijn beelden van deze mishandeling en een verdachte.


Groep A betreft een vriendengroep met een aantal jonge mannen en vrouwen. Zij zijn die zaterdagavond bij de wedstrijd Ajax – PSV in de Johan Cruijff ArenA geweest en hebben vervolgens nog iets gedronken in een café. De wedstrijd om de Johan Crruijffschaal eindigde in een 0-4 zege voor de ploeg uit Eindhoven. Na sluitingstijd lopen ze rond middernacht naar de taxistandplaats bij de ArenA. Onderweg komen ze in contact met een groep van vier jongens, groep B.

Beide groepen lopen in de richting van de taxistandplaats. In eerste instantie verloopt het contact tussen de twee groepen gemoedelijk, maar dat verandert wanneer iemand uit groep A iemand uit groep B uitlacht. De sfeer slaat daarna snel om. In eerste instantie wordt er alleen door beide partijen geduwd en getrokken. Dan sluit een aantal andere mannen zich bij groep B aan en ontstaan er vechtpartijen tussen de groepen.

Op een gegeven moment wordt een 20-jarige man uit groep A door ongeveer zes personen uit groep B naar de grond gewerkt en tegen zijn lichaam en tegen zijn hoofd geschopt. Eén van zijn vrienden probeert hem vervolgens te ontzetten en deelt hierbij zelf ook een schop uit. Deze 19-jarige vriend wordt later door een nog onbekende man uit groep B met een vuist in zijn gezicht geslagen. Later wordt duidelijk dat de jongen hier meerdere breuken in zijn gezicht aan overhoudt.

Signalement verdachte
De mishandeling van de 19-jarige jongen is gefilmd en er zijn beelden van een verdachte. Zijn signalement:

  • Man;
  • Lichte huidskleur;
  • Lichte haarkleur;
  • Normaal postuur;
  • Donkere trui met daaronder wit shirt.

Zaaknummer:
2021161581

Wie is de agressieve voetballiefhebber?

barbecuebarrel cool