Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man verstopt bewijsmateriaal na schietpartij

In de ochtend van woensdag 18 mei 2022 worden meerdere personen op en rondom het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord opgeschrikt door een schietincident.

De ochtend van het schietincident krijgt de meldkamer in Amsterdam al snel meerdere telefoontjes binnen van mensen die zeggen dat er, ter hoogte van het parkeerterrein P3, gevochten en geschoten wordt. Drie donker getinte mannen, allemaal in het donker gekleed, zouden hierbij zijn weggerend in de richting van de IJ-doornlaan en de Slufter, om daarna met hoge snelheid in een zwarte Seat Leon weg te rijden. Meerdere hulpverleners begeven zich met spoed naar het parkeerterrein. De inmiddels gevluchte slachtoffers worden later in de omgeving aangetroffen. Eén man bleek door een kogel te zijn geraakt.

Schoorlstraat
Kort hierna, ongeveer een kilometer verderop, trekt op de Schoorlstraat een hard optrekkende auto de aandacht van omstanders en buurtbewoners. Daar stapt een nog onbekende man uit het voertuig. Hij loopt vervolgens een binnentuin in, verdwijnt in de bosschages en komt kort erna er weer uit. De man loopt daarna met lege handen weer terug, in de richting van de IJdoornlaan. Na onderzoek, onder meer door een speurhond, werden op die precieze locatie meerdere goederen aangetroffen, die bij dit schietincident zijn gebruikt. De politie deelt beelden van deze verdachte. Zijn betrokkenheid bij het schietincident wordt nog onderzocht. Wie kent of herkent hem?

Signalement
De man op de beelden kan als volgt worden omschreven:

Man
Slank postuur
Donker getinte huidskleur
Ongeveer 20 tot 30 jaar oud
Ongeveer 180 cm lang
Heeft kort kroeshaar met inhammen
Droeg een donkerblauw vest of trui met een wit logo links op de borst en een donkerblauwe of zwarte (jogging) broek.

Wie is de man? Laat het weten.

pet flessen