Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man tegen zijn hoofd geslagen en geschopt op markt

Maandagmiddag 20 december 2021 vindt op de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam-West een openlijke geweldpleging plaats. Twee nog onbekende mannen slaan een andere man op straat in elkaar en gaan er na ingrijpen van omstanders vandoor.


Het slachtoffer heeft die middag net boodschappen gedaan als hij rond 16.15 uur in zijn eentje over de Burgemeester de Vlugtlaan loopt. Op een gegeven moment komen twee mannen hem vanuit de richting van de Burgemeester Eliasstraat tegemoet lopen. Hij herkent één van deze mannen: wie de man precies is weet hij niet, maar hij heeft wel op een eerder moment een conflict met hem gehad. Het slachtoffer schrikt wanneer hij deze man – verdachte 1 – passeert en kijkt snel nog even om. Dan blijkt dan verdachte 1 hetzelfde doet, ook hij kijkt om naar het slachtoffer. Omdat het slachtoffer denkt dat hij verdachte 1 iets hoort zeggen, loopt hij richting de twee mannen. Zij zijn inmiddels ook omgedraaid en blijven stilstaan, wachtend op het slachtoffer.

Er ontstaat een gesprek tussen de drie mannen dat al direct dreigend op het slachtoffer overkomt. Al snel wordt de situatie gewelddadig. Eerst pakt één van de mannen – verdachte 2 – zijn telefoon en lijkt het slachtoffer dan te gaan filmen. Het slachtoffer wil dit niet, dus hij houdt zijn hand voor de telefoon. Dan pakt verdachte 1 het slachtoffer hardhandig beet en verdachte 2 grijpt hem vervolgens bij zijn keel. Verdachte 1 en verdachte 2 geven het slachtoffer meerdere klappen in zijn gezicht waardoor hij op de grond valt. Als het slachtoffer op de grond ligt, geeft verdachte 2 een schop tegen zijn hoofd. Verdachte 1 schopt hem tegen zijn bovenlichaam. Een aantal omstanders besluiten in te grijpen en beide verdachten doen dan een aantal stappen achteruit. Terwijl het slachtoffer opstaat, lopen zij verder en slaan linksaf het Sape Kuiperplantsoen op en gaan weg.

Het slachtoffer raakt lichamelijk gezien gelukkig niet ernstig gewond door de mishandeling.

Signalement verdachten
In het rechercheonderzoek naar de openlijke geweldpleging blijkt dat het hele incident van begin tot eind op camerabeelden staat. Op basis van die beelden kunnen de verdachten als volgt omschreven worden:

Verdachte 1

  • Man;
  • Lichte tot licht getinte huidskleur;
  • Lijkt donkere gezichtsbeharing te hebben;
  • Droeg donkere kleding en schoenen.

Verdachte 2

  • Man;
  • Lichte tot licht getinte huidkleur;
  • Kort opgeschoren, bruin haar;
  • Fors postuur;
  • Droeg donkere kleding en schoenen.