Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Man steelt Ray-Ban zonnebril uit Citroën

Vrijdagmiddag 5 juni 2020 worden verschillende spullen uit een auto geparkeerd op de Paleisstraat gestolen. We hebben beelden van twee verdachten: van één verdachte is de identiteit bekend, de ander wordt nog gezocht.

Een 30-jarige man parkeert die middag rond 14.05 uur zijn auto, een grijze Citroën, op een parkeerplaats op de Paleisstraat. Als de man na een paar minuten weer terugkomt, merkt hij dat zijn auto niet op slot is en de klep van het handschoenenkastje open staat. Zijn Ray-Ban zonnebril ter waarde van circa 600 euro, rijbewijs, bankpas en nog enkele andere persoonlijke bezittingen blijken te zijn ontvreemd uit het handschoenenkastje.

Op camerabeelden is te zien dat in de korte tijd dat de man weg was, twee mannen bij zijn auto hebben gestaan. Een van deze mannen, verdachte 1, is de auto in gegaan en korte tijd daarna heeft de man de auto verlaten. Hij wordt dan ook verdacht van de diefstal. De andere man, verdachte 2, is aangemerkt als medeplichtig aan diefstal.

De identiteit van verdachte 2 is inmiddels bekend, die van verdachte 1 nog niet.

Signalement verdachte
Verdachte 1 wordt er dus van verdacht de diefstal uit de auto te hebben gepleegd, verdachte 2 wordt verdacht van medeplichtigheid aan de diefstal. De identiteit van verdachte 2 is bij de recherche bekend, verdachte 1 wordt nog gezocht. Zijn signalement:

Verdachte 1
Man;
Lichte huidskleur;
Normaal tot fors postuur;
Circa 25 à 35 jaar oud;
Circa 1.85 a 1.90 meter lang;
Donkere baardgroei overlopend tot aan bakkebaarden.

Hij droeg op de bewuste 5e juni:
Een paars/zwart jack met capuchon;
Een donkerblauwe spijkerbroek;
Een zwarte pet met witte sticksels;
Blauwe sneakers met een witte zool.