Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Man slaat met ‘vechtsporttechniek’ 30-jarige man KO

We hebben beelden van twee mannen die ervan verdacht worden in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september een 30-jarige man zwaar mishandeld te hebben. Het slachtoffer krijgt meerdere trappen en vuistslagen te verduren en gaat knock-out als hij een harde rechter op zijn gezicht krijgt. De vriendin van het slachtoffer raakt ook gewond die nacht.

De mishandeling vindt plaats op de Prins Hendrikkade in Amsterdam in de buurt van Grand Hotel Amrâth. Een donkerkleurige Mercedes met blauw kenteken veroorzaakt bijna een aanrijding met drie voetgangers die oversteken. Een van de voetgangers, het latere slachtoffer, laat blijken dat hij hier niet van gediend is, roept de auto na en maakt een handgebaar. ‘De auto komt tot stilstand en het slachtoffer loopt naar de auto toe om de bestuurder aan te spreken op zijn gedrag. Die stapt samen met de bijrijder uit en lopen naar het slachtoffer toe’, zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

De vriendin van het slachtoffer ziet dat de twee niet komen om te praten en probeert de boel nog te sussen. De bestuurder van de auto geeft haar een duw en ze gaat naar de grond. Als ze opstaat ziet ze dat haar vriend roerloos in een plas bloed op het fietspad ligt. Ze probeert contact te krijgen, maar dat lukt niet.

Wie herkent de man in combinatie met het blauwe kenteken of vanuit de vechtsportwereld?

‘Op beelden is duidelijk te zien hoe het slachtoffer wordt toegetakeld. De bestuurder en de bijrijder worden verdacht van de mishandeling. Het slachtoffer opgenomen in het ziekenhuis, heeft een aantal operaties moeten ondergaan en ondervindt nog steeds ernstige gevolgen van de mishandeling’, zegt Stor.

Tegen zijn borst en zijn kin krijgt het slachtoffer een harde trap van de bestuurder van de Mercedes. De andere man geeft hem met gestrekt linkerbeen een schop tegen zijn onderlichaam. Uiteindelijk geeft de bestuurder met zijn rechterarm een vuist op de linkerkant van het gezicht van het slachtoffer. Hij gaat direct naar de grond, de verdachten lopen meteen terug naar de auto. ‘De beelden doen vermoeden dat de bestuurder een achtergrond heeft of bekend is met vechtsporttechnieken. We willen graag weten wie hem herkent in combinatie met de donkere Mercedes met het blauwe kenteken of vanuit de vechtsportwereld? Ook van de bijrijder willen we graag weten wie hij is.

Signalementen
De bestuurder van de donkerkleurige Mercedes is een man van ongeveer 1.90 lang. Hij wordt tussen de 25 en 45 jaar oud geschat en is kaal. Hij is zeer fors gespierd en heeft tatoeages op beide onderarmen. Mogelijk is hij werkzaam als taxichauffeur en droeg die nacht een zwart t-shirt van het merk Philipp Plein met aan de voorzijde een doodskop. De bijrijder wordt ongeveer 1.85 geschat en is tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij droeg een jack met een lichte kleur, een blauwe spijkerbroek, sportschoenen een zwarte pet en had een schoudertas om. Wie heeft tips?