Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man schiet en raakt handlanger


Op de vroege ochtend van zaterdag 2 oktober 2021 vindt er op Ruysdaelkade in Amsterdam-Zuid een schietincident plaats. Twee groepen mannen raken daar met elkaar in gevecht en op gegeven moment begint één van de mannen te schieten. Opvallend: hij raakt hierbij iemand uit zijn eigen groep. Een handlanger dus.


Er bevinden zich die ochtend ter hoogte van het gedeellte waar de prostituees opereren een aantal mannen op de Ruysdaelkade, voor de leesbaarheid hier groep A genoemd. De mannen van groep A staan en zitten gezamenlijk op straat. Rond 06.10 uur komt er een andere groep met mannen, hier groep B genoemd, naar groep A toegelopen. De vijf mannen van groep B komen vanaf de Hobbemakade.

Zodra groep B bij groep A komt, ontstaat er een vechtpartij tussen de mannen uit de twee groepen. Dan schiet één van de mannen uit groep B opeens een andere man, ook uit groep B, neer. Direct daarna rennen de mannen van groep A weg in de richting van de Govert Flinkstraat. De mannen van groep B lopen ook weg, terug in de richting van de Hobbemakade.

Het neergeschoten slachtoffer blijft alleen achter. Hij is in zijn been geraakt en kan niet meer lopen. Een omstander schakelt de hulpdiensten in en het slachtoffer wordt vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Daar blijkt hij niet levensbedreigend gewond te zijn geraakt.

Bekijk de video, hierin is te zien hoe het slachtoffer in zijn been geraakt wordt:

Toedracht onbekend
Waarom dit schietincident heeft plaatsgevonden en wie er verantwoordelijk voor is, staat nog niet vast en wordt uiteraard door de recherche onderzocht. Het is opmerkelijk dat zowel de schutter als het slachtoffer tot dezelfde groep behoren en het onderzoeksteam houdt er dus rekening mee dat er mogelijk sprake is van een vergissing. Andere scenario’s worden op dit moment echter ook nog niet uitgesloten.


In het rechercheonderzoek naar de beschieting zijn camerabeelden van het hele incident naar voren gekomen. Ook de schutter staat op beeld. In de hoop meer informatie over hem te krijgen, deelt de politie deze beelden nu. Het gaat om een man met een normaal postuur en hij droeg tijdens de beschieting een grijze pet met donkere klep, zwarte jas, spijkerbroek en zwarte gympen.

Zaaknummer:
2021201583

barbecuebarrel cool