Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man neergestoken op metrostation

Donderdagavond 10 juni 2021 vindt bij metrostation Jan van Galenstraat in Amsterdam een steekincident plaats. Hierbij raakt één slachtoffer gewond. Aanleiding voor het incident is een eerdere ruzie die de vrouw van het slachtoffer in de metro met drie jongens heeft gehad. Deze jongens staan op beeld en de politie ontvangt graag meer informatie over de drie verdachten en het incident.

Het slachtoffer wordt die avond rond 22.45 uur door zijn vrouw gebeld. Zij geeft aan dat ze op metrostation Jan van Galenstraat is en daar ruzie heeft gekregen met drie jongens. Omdat ze zich onveilig voelt, vraagt ze het slachtoffer om ook naar het metrostation te komen. Het slachtoffer besluit de jongens aan te spreken en verhaal te halen. Er ontstaat een woordenwisseling.

Uit het niets beginnen de drie jongens richting het slachtoffer te slaan. Ze proberen hem in zijn gezicht te slaan, maar dat mislukt: het slachtoffer weet de klappen te ontwijken. Omstanders schieten het slachtoffer te hulp. Dan pakt een van de verdachten een mes en begint ermee te zwaaien. De andere jongens rennen weg. De verdachte met het mes blijft ermee zwaaien en maakt prikbewegingen richting het slachtoffer. Het slachtoffer probeert afstand te houden van de verdachte, maar wordt op een gegeven moment toch door het mes geraakt. De verdachte rent daarna ook weg, maar niet voordat hij de uit zijn zak gevallen telefoon van het slachtoffer kapot gooit op de grond. Het slachtoffer en omstanders besluiten de achtervolging in te zetten. Wanneer ze in de buurt van de verdachte komen, bedreigt hij ze opnieuw met het mes en probeert te steken. Daarna rent de verdachte wederom weg. De drie verdachten worden nog even achterna gezeten, maar verdwijnen bij de Wim van Estlaan uit het zicht.

Beelden verdachten
Er zijn beelden van het conflict tussen de jongens en de vrouw van het slachtoffer op het metrostation. Helaas staan de strafbare feiten zelf niet op beeld. De politie doet de dringende oproep aan de verdachten en iedereen met informatie over de verdachten en/of het incident om zich te melden.

Zaaknummer:
2021118812

binbin small