Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man mishandelt fotograaf bij Ajax-huldiging

Zondag 2 mei 2021 viert een groot aantal mensen samen op de ArenA Boulevard het die dag behaalde landskampioenschap van voetbalclub Ajax. Tijdens deze spontane ‘huldiging’ wordt een aanwezige persfotograaf mishandeld. We hebben beelden van één van de verdachten van deze mishandeling.


Het 61-jarige slachtoffer werkt voor een internationaal persbureau en is bij het stadion aanwezig om foto’s te maken van de viering. Hij maakt de foto’s op verschillende locaties en besluit rond 17.15 uur om weer op een andere plek te gaan staan. Terwijl hij daar naartoe loopt, ziet hij aan de voorzijde van een kassahuisje een groepje van twee of drie mannen staan. Deze mannen staan met de rug naar de huldiging toe, waardoor hun blikken en die van het slachtoffer elkaar kruizen. Omdat de manier waarop de mannen kijken het slachtoffer zich direct onveilig laat voelen, loopt hij gelijk snel door. Vervolgens hoort hij hoe iemand iets beledigends naar hem roept en deze opmerking is gericht op zijn werk als fotograaf. Het slachtoffer voelt meteen daarna een pijnscheut in zijn rug: iemand heeft hem in zijn rug geschopt. En kort daarna volgt ook een pijnscheut in zijn hoofd, omdat hij een zwaar voorwerp – vermoedelijk een blik drinken – tegen zijn hoofd gegooid krijgt. Het slachtoffer loopt hierdoor letsel in zijn gezicht op, maar weet zichzelf in veiligheid te brengen door weg te rennen.

Wie is de man? Naast de man die het blik gooide, is er vermoedelijk nog iemand anders bij de mishandeling betrokken geweest. Dit betreft de persoon die het slachtoffer in zijn rug geschopt zou hebben. Van deze verdachte zijn helaas geen beelden en is ook geen signalement bekend.

Zaaknummer:
2021091559

binbin small