Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man in been geschoten

Vrijdagochtend 27 augustus vindt op de Burgemeester Van Leeuwenlaan in Amsterdam-West een schietincident plaats. Een 34-jarige man wordt hierbij in zijn been geraakt, maar overleeft de beschieting wel. Wie hem heeft neergeschoten en waarom, staat nog niet vast. Er zijn kleine foto’s beschikbaar van de verdachte.


Het slachtoffer is die ochtend onderweg naar een woning aan de Burgemeester Van Leeuwenlaan. Als hij daar rond 10.30 uur arriveert, ziet hij een onbekende man uit de richting van de Anthony Moddermanstraat aan komen lopen. Enkele seconden daarna ziet het slachtoffer dat deze onbekende man een vuurwapen tevoorschijn haalt, het wapen doorlaadt en op hem richt. Het slachtoffer hoort vervolgens een harde knal. Hij realiseert zich dat er op hem geschoten wordt en duikt weg achter een hekwerk. Direct daarna hoort hij een tweede schot en voelt hij dat hij is geraakt in zijn onderbeen. Gelukkig kan het slachtoffer de woning binnen vluchten en daar de hulpdiensten inschakelen. Hij moet naar het ziekenhuis om behandeld te worden, maar zijn verwondingen blijken niet levensbedreigend te zijn.

Camerabeelden
In het onderzoek naar het schietincident zijn camerabeelden van een verdachte naar voren gekomen. Op de beelden is te zien dat een onbekende man de Burgemeester Van Leeuwenlaan inloopt, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn haalt en handelingen verricht die lijken op het doorladen van een vuurwapen. Vervolgens begint de man te rennen en richt het wapen naar voren. Deze man wordt ervan verdacht het slachtoffer te hebben neergeschoten. Zijn signalement:

  • Man;
  • Lichte tot licht getinte huidskleur;
  • Normaal postuur;
  • Donker haar;
  • Droeg een donkergroen joggingpak en een blauwe jas.

Bekend in buurt
De identiteit van de man op de camerabeelden is vooralsnog onbekend. Wel vermoedt de recherche dat hij bekend is in de buurt waar schietincident heeft plaatsgevonden en roept iedereen uit die omgeving daarom op om goed naar de beelden en het signalement van de verdachte te kijken. Daarnaast wil de recherche weten of er mogelijk mensen zijn die deze verdachte zelf op camerabeelden hebben vastgelegd.

Toedracht
Waarom dit schietincident heeft plaatsgevonden, is op dit moment niet duidelijk en de recherche houdt rekening met verschillende scenario’s. Informatie over een eventuele toedracht is uiteraard erg welkom bij de politie.

Zaaknummer:
2021175231

Heeft u tips? Bel!

barbecuebarrel cool