Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Man grist seriematig geld uit kassa’s

De politie is op zoek naar een man die, in een tijdsbestek van twee weken, meerdere keren toeslaat bij verschillende supermarkten in Amsterdam. De man loopt naar de kassa met een goedkoop product, maar gaat er vervolgens vandoor met de inhoud van de kassalades.

De verdachte gaat steeds op dezelfde manier te werk: hij kiest een goedkoop product uit en loopt hiermee naar de kassa. Als de geldlade opengaat, slaat de man toe. Hij grist geld uit de lades en gaat er vandoor.

Op 21 maart slaat de verdachte voor de eerste keer toe. In een Albert Heijn supermarkt aan de Vijzelgracht, loopt de man met een ontbijtkoek naar de kassa. Hij betaalt cash. Als de caissière het wisselgeld verzamelt, grist de man briefgeld uit de lade. In de daaropvolgende twee weken slaat hij nog twee keer toe op verschillende locaties. Op de Bilderdijkstraat en later nog op het Haarlemmerplein.

De man draagt tijdens zijn bezoekjes aan de supermarkten andere kleding.

Signalement
Op verschillende bewakingsbeelden is de man goed te zien. De verdachte heeft een lichte huidskleur en is rond de 1.70 meter lang. Hij is te herkennen aan een slank gezicht met een grote neus. Aan zijn linkerhand draagt hij een donkere handschoen, aan zijn rechterhand draagt hij niets. Daarnaast draagt hij telkens dezelfde blauwgrijze schoenen met witte strepen aan de zijkant.

Wie is de man? Tips welkom.