Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Man flipt als hij denkt dat hij gefilmd wordt


Zaterdagochtend 3 juli 2021 pleegt een nog onbekende man op metrostation Overamstel in Amsterdam een zware mishandeling. Hij verdenkt een medereiziger ervan filmpjes van hem gemaakt te hebben en valt het slachtoffer na een woordenwisseling hierover aan.


Het slachtoffer is die ochtend samen met zijn vrouw en hun kindje vanaf Amsterdam CS onderweg naar station Overamstel. Onderweg maakt de trotse vader foto’s en filmpjes van zijn baby. Op een gegeven moment komt er tijdens de rit een andere passagier naar het gezinnetje toe. Deze man begint boos in het Engels tegen het slachtoffer te praten. Omdat het slachtoffer de Engelse taal niet volledig machtig is, heeft hij niet direct door wat er aan de hand is. Zijn vrouw begrijpt het wel en legt uit dat de man denkt dat het slachtoffer hém op beeld heeft vastgelegd. Dat is niet het geval en het slachtoffer probeert dit ook direct uit te leggen. De man blijft echter boos schreeuwen en schelden tegen het slachtoffer. Reden voor het slachtoffer om aan te geven dat hij de betreffende video wel wil verwijderen en hij doet dit dan ook direct. Vervolgens loopt de man weg naar een ander gedeelte van de metro en lijkt de kous daarmee af.

Zowel de man als het slachtoffer en zijn gezin verlaten op station Overamstel de metro. Op het perron komen ze elkaar weer tegen. De man loopt weer op het slachtoffer af en begint opnieuw te schelden, dit keer in het Nederlands. Blijkbaar is hij nog steeds boos over het filmen en laat dit duidelijk merken. Wederom geeft het slachtoffer aan dat hij de man helemaal niet gefilmd heeft. Dan escaleert de situatie: de man slaat opeens een beker net gekochte koffie uit de handen van het slachtoffer. De koffie vliegt door de lucht en belandt in de kinderwagen waar de baby in ligt. Het blijft helaas niet bij deze ene mep: de man valt het slachtoffer vervolgens aan en mishandelt hem flink. Het slachtoffer wordt geslagen, geschopt en gebeten. Ook probeert de man het slachtoffer het spoor op te duwen, gelukkig lukt dit niet.

Op een gegeven moment pakt de man de telefoon van het slachtoffer uit zijn broekzak. De telefoon van de man zelf is op de grond gevallen en het slachtoffer schopt deze snel richting zijn vrouw. Het slachtoffer zegt dat de man zijn telefoon terug kan krijgen als hij de telefoon van het slachtoffer ook teruggeeft en uiteindelijk ‘ruilen’ de man en het slachtoffer de twee telefoons. Daarna loopt de man snel weg en verlaat het perron.

Verwondingen slachtoffer
Het slachtoffer gaat na de mishandeling naar het ziekenhuis en daar blijkt dat hij verschillende verwondingen heeft opgelopen. Gelukkig raakt hij niet zwaargewond, maar dat neemt niet weg dat dit incident natuurlijk erg heftig is geweest. Zeker ook omdat het geweld begon met de beker koffie die uit zijn handen werd geslagen en de koffie die toen in de wagen van de baby belandde. De koffie was niet erg heet meer en daarom raakt het kindje niet gewond. De mishandeling is ook voor de vrouw van het slachtoffer ontzettend beangstigend geweest: zij zag hoe haar man in elkaar werd geslagen zonder dat ze zelf veel kon doen.

Signalement verdachte
Er zijn beelden van de mishandeling en van een verdachte. Zijn signalement:

  • Man;
  • Donker getinte huidskleur;
  • Tussen de 20 en 30 jaar oud;
  • Tussen de 1.75 en 1.85 meter lang;
  • Normaal tot gespierd postuur;
  • Droeg: een zwart hoofddeksel, een wit shirt, een zwarte broek, witte gympen en een kleine zwarte tas.

Wie is de agressieve man? Bel! Zaaknummer:
2021136262

Boevenvangen_shop
binbin small