Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Man bestolen in sportschool

We zijn op zoek naar een man die ervan wordt verdacht een 62-jarig slachtoffer te hebben bestolen van zijn bankpas om met die pas vervolgens een aankoop te doen.

Op zondagmiddag 19 juli 2020 stopt het slachtoffer een tas met persoonlijke spullen in een locker bij een sportschool aan de Valkenburgerstraat. Na het sporten opent het slachtoffer de locker en ziet dat uit zijn portemonnee zijn bankpassen en buitenlandse valuta zijn verdwenen. Vervolgens opent het slachtoffer zijn mobiele bank app op zijn telefoon ziet de dat de bankpas is gebruikt bij een aankoop in een coffeeshop in de St. Antoniebreestraat.

De recherche start vervolgens na aangifte een onderzoek naar de aankoop in de coffeeshop en wie er daarvoor verantwoordelijk is. Op camerabeelden is te zien dat een man de coffeeshop binnenkomt en gelijk doorloopt naar de toonbank. In zijn handen heeft hij een mobiele telefoon en in zijn andere hand een oranje bankpas. Terwijl het scherm oplicht van zijn telefoon, toets hij met zijn andere hand een code in. Vervolgens loopt de man weer naar buiten. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij de code van de locker in de sportschool afgekeken en later de locker van het slachtoffer geopend en zijn passen en het geld uit zijn portemonnee weggenomen.

signalement:

Man;
Stevig postuur;
Kort geschoren haar;
Langwerpige tatoeage rechterkuit.
Op camerabeelden droeg hij;

Blauwe trui met daaronder een wit t-shirt;
Zwarte bermuda;
Donkere sneakers;
Zwarte rugtas met bies.