Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Lachgaskoerier beroofd

Op vrijdagmiddag 31 juli 2020 wordt op het Mijndenhof in Amsterdam-Zuidoost een lachgaskoerier onder bedreiging van een vuurwapen door meerdere mannen overvallen. De overval en zes verdachten staan op beeld

Die middag levert het slachtoffer rond 18.00 uur een bestelling af op het Mijndenhof. De klant komt niet uit het opgegeven woonadres, maar vanuit een andere richting naar het slachtoffer toe lopen. Het slachtoffer neemt de klant mee naar de zijkant van zijn bestelbus en opent de schuifdeur.

Terwijl het slachtoffer een lachgastank pakt, komen er opeens vijf andere mannen van verschillende aangerend. Een van deze mannen heeft een vuurwapen bij zich en hij richt dit op het slachtoffer. De man roept dat het slachtoffer de lachgastank los moet laten. Snel doet het slachtoffer dat. Het slachtoffer moet toezien hoe de mannen zijn bestelbus ingaan en besluit dan zelf weg te rennen. De mannen pakken ondertussen lachgastanks uit de bus en slaan daarna snel op de vlucht.

Later blijkt dat er verschillende lachgastanks en persoonlijke eigendommen van het slachtoffer gestolen zijn. Bekijk de video hieronder voor alle verdachten. Tips welkom.