Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Kleine Ajax-supporter berooft vrouw

De politie zoekt een man in een Ajax-shirt die een straatroof heeft gepleegd in een metro ter hoogte van de halte Nieuwmarkt in Amsterdam. Het gaat om het Ajax-thirt met Ziggo op de borst. De roof is op 14 augustus 2018. Ajax speelt die dag thuis tegen Standard Luik in de voorronde van de Champions League. De Amsterdammers winnen de wedstrijd met 3-0. Maar dat is op het moment van de straatroof nog niet bekend. Die is om 12:30. Vele uren voordat de wedstrijd in de Johan Cruyff Arena begint.


Wat is er gebeurd?
Rond 12.30 uur stapt het slachtoffer op de halte Amsterdam CS op metro 53 richting Gaasperplas. In de metro heeft ze haar telefoon in haar hand en luistert ze naar muziek. De metro stopt op de halte Nieuwmarkt en dan trekt een voor het slachtoffer onbekende man haar telefoon uit haar hand en rent de metro uit. Hij rent het perron op, de roltrap op en dan door de toegangspoort. Hij komt vervolgens ten val, maar rent daarna toch door de metrohal uit. Het slachtoffer gaat nog achter de man aan, maar kan hem niet inhalen.

Ajax-shirt
De verdachte is vastgelegd op camerabeelden. Het betreft een man met een licht getinte huidskleur, tussen de 30 en 40 jaar oud, tussen de 1.65 en 1.70 meter lang. Niet zo lang dus. Hij heeft kort, donker haar maar is wel kalend. Hij droeg ten tijde van de straatroof een Ajax-shirt, een donkere joggingsbroek, gympen en had een klein, zwart tasje bij zich. Zeer waarschijnlijk is dat man dus een Ajax-supporter. De politie is naar hem op zoek.

Bij tips vermeld nummer:
2018165438