Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam-Jonge vrouwen bestelen 91-jarige op slinkse wijze

Twee jonge vrouwen brengen een bloemetje bij een 91-jarige dame thuis en overlaadden haar met complimentjes. Ze krijgen iets te drinken, maken een praatje en na een kleine tien minuten vertrekken ze – met de bankpas van mevrouw.

De twee verdachten zijn die middag van 29 juli 2019 door een aantal camera’s vastgelegd bij de flat waar het slachtoffer woont, aan het Langswater in Amsterdam-Osdorp. Ook dat zij op het Osdorpplein met de bankpas twee keer geld opnamen, is gefilmd.

Pincode ontfutseld
Het slachtoffer was kort na het bezoek van de twee verdachten gebeld door een man die zich voordeed als bankmedewerker. Hij heeft de bejaarde dame haar pincode weten te ontfutselen en heeft die kennelijk doorgespeeld aan de twee jonge vrouwen. Volgens het slachtoffer sprak de man “rommelig” en had hij een vrij warrig verhaal, maar helaas is zij er toch ingetrapt.

De vrouwelijke verdachten deden erg hun best om niet herkenbaar in beeld te komen. Te zien is dat zij blank of lichtgetint zijn. Het slachtoffer heeft verklaard dat één van hen lang en steil, donker haar had en de ander een wat korter kapsel. Beide vrouwen zouden rond 20 jaar oud zijn en spraken zonder opvallend accent. Bekijk de video :