Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Jonge overvallers komen voor geld en dure kleding

Twee jong ogende overvallers maakten, behalve het geld uit de kassa, een aantal jassen en truien van peperdure merken buit op 8 december bij een kledingwinkel aan de Kinkerstraat. De eigenaar was niet van plan het erbij te laten zitten.

De daders hadden allebei een Guy-Fawkesmasker op, ook wel bekend als ‘Anonymous’-masker, waardoor hun gezichten niet te zien waren.

Iets voor 18.00 uur die zaterdag stormt het duo de winkel Jeff binnen, beiden met een vuurwapen in de hand. De eigenaar is op dat moment binnen, samen met twee andere mannen.

Terwijl ze door met hun wapens te dreigen de slachtoffers op afstand houden, graaien de overvallers een aantal jassen bij elkaar van het merk Parajumpers. Ook pakken ze een aantal truien van Carlo Colucci.

Wie weet wie de overvallers zijn?

Dan sprint de eigenaar ineens naar buiten. Hij duwt uit alle macht de deur dicht om de daders het ontsnappen te beletten, maar moet uiteindelijk opgeven.

De overvallers rennen weg, de hoek om over de Tollensstraat. Daar hebben ze, voor garage Billy bij de hoek van de Borgerstraat, een scooter staan waarop ze verder vluchten. De winkeleigenaar gaat hen nog een stuk achterna, maar moet ze uiteindelijk zien ontkomen.

Grote boodschappentassen
De daders kwamen jong over en zijn tenger gebouwd. Eén van hen droeg een spijkerbroek en een donkerblauwe regenjas, de andere had een zwart jogging- of trainingspak aan.

Ze hadden allebei een grote, zwart-wit geruite boodschappentas bij zich waar ze de gestolen kleding in propten. Die buitgemaakte truien en jassen zijn mogelijk ergens te koop aangeboden.

Wie heeft de jassen van Parajumpers en/of de truien van Carlo Colucci te koop aangeboden gezien?