Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Amsterdam – Groep mishandelt 18-jarige jongen in centrum


In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september 2021 wordt in de Leidsestraat een dan 18-jarige jongen zwaar mishandeld. Het slachtoffer spreekt een groepje mannen omdat ze hem uitschelden en moet dit vervolgens met flinke klappen bekopen.


Het slachtoffer fietst die nacht rond 03.50 uur samen met een vriend in de Leidsestraat. Op een gegeven moment ziet hij een aantal mannen staan en hoort dat één van deze mannen uit het niets ‘kankerhomo’ naar hem en/of zijn vriend roept. Het slachtoffer is hier niet van gediend en wil iets van de beledigende woorden zeggen. Hij stapt daarom van zijn fiets en loopt naar de groep om te vragen waarom iemand zomaar begint te schelden. Alleen zover komt het niet: het slachtoffer wordt vrijwel direct meerdere malen hard geslagen.

Terwijl het slachtoffer gewond op de grond ligt en omstanders snel te hulp schieten, gaat het groepje mannen er vandoor. Het slachtoffer moet per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd en daar blijkt dat hij zwaargewond is geraakt. Hij loopt bij de mishandeling onder andere een zware hersenschudding, een breuk in zijn gezicht en schade aan zijn gebit op.

Signalement verdachten
Uit het onderzoek naar de zware mishandeling zijn camerabeelden van vier verdachten naar voren gekomen. Het gaat om vier:

  • Mannen;
  • Van rond de 20 jaar oud;
  • Met een lichte huiskleur;
  • Twee lijken blond haar te hebben, de andere twee hebben donkerder haar.

Zaaknummer:
2021191743

Boevenvangen_shop
binbin small